ΤΙ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ (ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ) ΣΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

ΤΙ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ (ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ) ΣΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ

Λίγα χρόνια πριν, έπλεκαν μόνο οι γιαγιάδες. Σιγά σιγά όμως, τα πράματα αλλάζουν. Πλέον βλέπουμε όλο και περισσότερο κόσμο να ασχολείται με το πλέξιμο. Δεν πλέκουν μόνο οι γιαγιάδες λοιπόν, αλλά και οι μοντέρνες μαμάδες, οι νέες κοπέλες και κάποια αγόρια!

Τι «τραβά» τους ανθρώπους στο πλέξιμο; 

Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, το όφελος είναι προφανές: Η ενασχόληση ανθρώπων της τρίτης ηλικίας με το πλέξιμο μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και η δημιουργία βοηθά στην ψυχική τους ευημερία. Για μας τους νεότερους το πλέξιμο είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα «οθόνης» που ζούμε, μια μοναδική ευκαιρία να μείνουμε μόνοι με τις σκέψεις μας.

Ταυτόχρονα όμως, το πλέξιμο μπορεί να είναι και μια κοινωνική δραστηριότητα 

Σύμφωνα με την περσινή έρευνα των Riley, Corkhill & Morris, οι ομάδες και τα μαθήματα πλεξίματος βοηθούν τους ανθρώπους στην κοινωνική αλληλεπίδραση και τους κάνουν πιο ήρεμους και χαρούμενους. 

Σκεφτείτε και το άλλο. Για τους πιο εσωστρεφείς, το πλέξιμο είναι ένα λιγότερο «απειλητικό» μέσο σύνδεσης με τον κόσμο: Μπορείς να πιάσεις κουβέντα (με το συμμαθητή σου στο μάθημα ή το συνεπιβάτη σου στο τρένο) χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να τον κοιτάς στα μάτια (ως γνωστόν η οπτική επαφή μπορεί να αγχώσει κάποιους ανθρώπους).

Το πλέξιμο ανακουφίζει 

Αφού οι κινήσεις και η συγκέντρωση που απαιτεί αποσπούν τους ανθρώπους από τους σωματικούς και (ίσως) τους ψυχικούς πόνους, και τους φέρνουν μια γενικότερη χαλάρωση. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει στο βιβλίο του "The relaxation  response" ο Dr. Herbert Benson, η επανάληψη κάποιας λέξης, φράσης, ήχου, κίνησης μπορεί να μειώσει σημαντικά το στρες και το άγχος, σταθεροποιώντας την αρτηριακή πίεση και την ένταση των μυών.

Μην ξεχνάτε και το κυριότερο, τη χαρά της δημιουργίας!

Το αίσθημα ότι φτιάξατε κάτι από το μηδέν και το χαμόγελο ενός αγαπημένου σας προσώπου όταν του δώσετε κάτι φτιαγμένο απ’ τα χεράκια σας!

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ Instagram

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

 grey white polka dot facebook social media icon  grey white polka dot instagram social media icon